BLOG B

DE KRACHT VAN DE GEDACHTE


Soms kan een opmerking of een specifieke gebeurtenis echt aankomen, me diep raken en me behoorlijk van mijn stuk brengen.

Op zo’n moment word ik door een hoeveelheid van gevoelens overspoeld. Mijn maag krimpt in elkaar alsof ik een stomp heb gekregen en mijn oren suizen. Ik schrik en ik verstar; voel me klein en kwetsbaar worden. Een wirwar aan gevoelens en gedachten gaan door mijn hoofd en twijfel steekt zijn kop op. Ik voel me onzeker want…….. Ik heb iets niet goed gedaan !!! De impact daarvan lijkt onoverkomelijk en ik voel een verlammende angst.
 
Of ………ik ga direct in de weerstand en word boos. Geraakt haal ik uit naar de ander of de situatie. Ik kaats de bal terug en een stroom van verwijten en soms kwetsende woorden en gedachten komen naar boven. Boosheid is dan een mooie bliksemafleider voor mijn werkelijke gevoelens en gedachten.
 
In beide situaties ben ik niet blij met mezelf. Dit wil ik niet en ik ga de uitdaging aan om te ontdekken wat er nu precies gebeurt en hoe ik er anders mee om kan gaan.

lees verder 

 

LET IT GO !!

Let it go!

Loslaten! Een bijna magisch werkwoord. Maar wat is loslaten nou precies? Als ik het letterlijk neem, is het iets laten gaan wat ik vasthoud.

Wat houd ik vast? Wanneer speelt het en wanneer is het een probleem?

Naar mijn idee gaat het bij het vasthouden dat ik zou moeten loslaten om een situatie die ik niet accepteer, een opdracht, een taak of een voornemen, die ik me eigen heb gemaakt. Iets wat ik belangrijk vind, wat ik anders wil en waar ik me vooral druk om maak, vanuit een innerlijke dwang. 

Of het nu gaat om alle bordjes die ik in de lucht moet houden, problemen die opgelost moeten worden, steun die gegeven moet worden of gebeurtenissen die in de juiste banen geleid moeten worden; er zijn momenten dat ze al mijn aandacht en energie nemen. Zo veel dat ik mezelf een beetje kwijt raak.

Lees verder....


Klik door voor eerdere BLOGS over

  • Laat je zien
  • Heft in eigen handen nemen
  • De Valentijn in jou
     
BLOG - have the courage of your desire - BLOG - have the courage of your desire - BLOG